Starka sociala och hållbara resultat från Oikocredit

Starka sociala och hållbara resultat från Oikocredit

cover-spm-report-sp-2014.jpg16 juni | 2015

Den sociala investeraren och världsomspännande kooperativet Oikocredit släppte idag sitt resultat för social påverkan för 2014. Resultatet återspeglar mätningar från 591 av Oikocredits partnerorganisationer.

Genom Oikocredits mikrofinansparters nåddes 37 miljoner låntagare 2014, en ökning med 32% från 2013. Av dessa 37 miljoner mikrofinanslåntagare är 86% kvinnor, 50% bor på landsbygden och 25% är aktiva inom jordbrukssektorn. Ansvarig för Oikocredits sociala resultat  och kreditanalys är ​​Ging Ledesma som säger att resultaten visar Oikocredits engagemang för sociala och miljömässiga framgångar. "Under 2014 har vi fokuserat på att nå ut ännu bättre till kunder i låginkomstländer, särskilt på landsbygden och framför allt kvinnor." De närmaste två åren skulle vi också vilja se att mer än 50% av våra partners inom tillverkning och tjänsteproduktion får en "grön klassificering", tillägger Ging Ledesma.

2015 kommer Oikocredit fortsätta sin strategi att nå fler kunder samt att mäta och följa upp förbättringar i männsikors livsvillkor.

Här hittar du och kan ladda ner Social Performance Report 2014

« Tillbaka