Oikocredits 40-årsdag firades med trädplantering

Oikocredits 40-årsdag firades med trädplantering

Tree planting Kenya hands 150 x 226 .jpg26 november | 2015

Oikocredits verksamhet grundades den 4 november för 40 år sedan. För att fira 40årsdagen ordnade Oikocredit-medarbetare trädplanteringsceremonier på flera platser runt om i världen. Vid huvudkontoret i Amersfoort, Holland, leddes ceremonin av Oikocredits vd David Woods, och Sonja Ooms, programchef och miljöspecialist, samt Amersfoorts borgmästare Lucas Bolsius.

Under trädplanteringen jämförde David Woods Oikocredits mångåriga arbete med ett träds långa livslängd. ”Det är en enorm framgång att få fira 40 år av investeringar i människors förbättrade livsvillkor. Oikocredits medarbetare och det stora Oikocredit-nätverket kan vara stolta över det arbete och den skillnad de gör för (människors) liv runt om i världen. Planteringen av ett bokträd vid vårt huvudkontor representerar ett åtagande för långsiktig hållbarhet, då detta träd kan leva i hundratals år.”

Trädplanteringsceremoni i Kenya

Oikocredits medarbetare i Nairobi, Kenya, planterade en Östafrikansk Yellow wood, ett inhemskt trädslag på den Afrikanska kontinenten. Utöver den symboliska trädplanteringen gjorde Oikocredit en investering om 40 000 euro från sin CO2-fond till stöd för Green Belt Movements program ”Greening Urban Schools” i Kenya. Green Belt Movement kommer plantera 3000 träd på förskolor i Nairobi denna månad och ytterligare 12 000 träd kommer planteras vid skolor de närmaste två åren.

Green Belt Movement grundades 1977 av Wangari Muta Maathai som belönades med Nobels fredspris 2004 för sitt arbete för hållbar utveckling, fred och demokrati. Organisationen har sedan starten planterat över 51 miljoner träd över Kenya. Miljö- och naturvårdsarbetet sker såväl på gräsrotsnivå som på nationell och internationell nivå. Uppdraget är att bygga resiliens mot klimatförändringar, stärka demokrati och lokalsamhällen, med särskilt fokus på kvinnor och flickor, och främja hållbara försörjningsmöjligheter.

Firande runt om i världen

 I Tyskland firades Oikocredits 40årsdag på flera olika platser. I Indien anordnade anställda vid Oikocredits dotterföretag Maanayeeya en egen trädplanteringsceremoni och planterade kinesisk trollhassel. Trädplanteringen runt om i världen gjordes till åminnelse av Oikocredits födelsedag 4 november för 40 år sedan och avslutningen på det firande som pågått under 2015.

« Tillbaka

Arkiv > 2015 > november

No items found