Oikocredit lanserar samarbete med den sociala banken ABS i Schweiz

Oikocredit lanserar samarbete med den sociala banken ABS i Schweiz

ABS-OI-CH-photo.jpg

On the left: Martin Rohner (CEO, ABS) and Silvio Krauss (director of Oikocredit’s support association in German-speaking Switzerland.

01 december | 2016

Oikocredit och Alternative Bank Switzerland (ABS) har inlett ett samarbete och lanserar den nya sparprodukten ”Oikocredit Förderkonto”, ett sparkonto som stödjer människor i låginkomstländer.

Sparprodukten är unik i Schweiz och möjliggör för innehavare av sparkontot Oikocredit Förderkonto hos ABS att använda sina besparingar till att direkt stödja låg-inkomsttagare och deras samhällen.

ABS ställer ut ett lån till Oikocredit mostvarande det belopp som spararna sätter in på Oikocredit-sparkontot. Lånet används för att finansiera Oikocredits partnerorganisationer aktiva inom mikrofinans, jordbruk och förnybar energi. Som exempel kan nämnas; finansiering till småskaliga kooperativ som producerar livsmedel enligt fair trade, för hemmamarknaden eller för export; eller lån till mikrofinansinstitut för utlåning till klienterna.

Martin Rohner, VD på ABS, om samarbetet:

”Vi har satt upp som mål för oss själva att varje franc vi får förtroendet att förvalta ska bidra till en bättre värld. Genom Oikocredit-sparkontot kan vi erbjuda våra kunder en unik möjlighet att spara pengar och samtidigt göra någonting gott.”

Silvio Krauss, chef för Oikocredits stödorganisation i den tysktalande delen av Schweiz, pekar på likheterna mellan de två samarbetsparterna:

”ABS och Oikocredit delar samma värderingar. Vi är båda pionjärer inom våra områden och har varit fortsatt hängivna socialt och ekologiskt framåtskridande sedan starten.”

« Tillbaka