Se filmen om vår partner PEPLs solenergilösningar i Indien

Se filmen om vår partner PEPLs solenergilösningar i Indien

2227-pepl-in-1500pxs-03.jpg06 februari | 2017

Oikocredits partner Punam Energy Private Limited (PEPL) har basen i Calcutta i Indien och är den kommersiella grenen av den ideella organisationen SwithON. Organisationen har varit avgörande för att skapa medvetenhet inom både klimatförändringar och hållbar livsstil.

Företaget PEPL syftar till att skapa "ekosystem" av hållbara energilösningar på Indiens landsbygd och samtidigt ta itu med utmaningarna kring distributionen och finansieringen. PEPL möter utmaningarna på landsbygden genom att de har satt upp en unik distributions-infrastruktur med full service och etablerat Renewable Energy Centers som kopplar samman tekniken, distributionen och utbildning med etablerade aktörer inom finansiering och lokala gräsrotsorganisationer som hjälper till att möta behoven och önskemålen hos mottagarna.

PEPLs off-grid solenergilösningar (ej beroende av elnätet) inkluderar alltifrån små LED-lyktor, hembelysning, teveapparater och elektrifieringssystem till stora anläggningar för institutioner, gatlyktor, bevattningspumpar. Produkterna marknadsförs under varumärket ONergy. Hittills har PEPL påverkat över 250.000 liv på indiska landsbygden genom sitt arbete och målet är att nå 1 miljon människor 2022.

Se Oikocredits film om solenergilösningar och PEPL

Läs mer om vår partner PEPL

« Tillbaka