Oikocredit utser ny VD

Oikocredit utser ny VD

Thos Gieskes.jpg08 februari | 2017

Thos Gieskes tillträder som Oikocredits nya VD från och med 3 april 2017. Han tar med sig nästan 30 års erfarenhet av internationellt arbete inom företag och finansiering, med särskilt fokus på utlåning på landsbygden och till jordbruksföretag.

Thos Gieskes har spenderat majoriteten av sin karriär i ledarskapspositioner inom Rabobank, en global kooperativ bank baserad i Nederländerna. Hans senaste uppdrag har omfattat rollen som VD för Rabobank Australia i sex och ett halvt år och VD för Rabobank Chile i sju år.

”Jag ser fram emot att arbeta med Oikocredit”, sa Gieskes och tillade; ”Oikocredit och alla dess människor har gjort ett enastående arbete i mer än 40 år. Jag tror jag kan bidra till att ta detta arbete vidare utifrån min finansiella och internationella ledarskapserfarenhet och min bakgrund som utvecklingsekonom.”

Gieskes tar över rollen från den tillförordnade VD:n Ging Ledesma, som kommer fortsätta med sin roll som chef för investor relations och social performance hos Oikocredit.

”Vi är övertygade om att Thos passion och erfarenhet av att framgångsrikt leda kooperativa verksamheter kommer bli en stor tillgång för Oikocredits framtid”, kommenterade Jacinta Hamann de Vivero, styrelseordförande i Oikocredit. Hon tackade också Ging Ledsma för det hårda arbete och engagemang hon lagt ner när hon tog på sig de ytterligare ansvaret som tillförordnad VD.

Läs hela pressmeddelandet

« Tillbaka

Arkiv > 2017 > februari

No items found