Oikocredit passerar 1 miljard euro i finansiering till partnerorganisationer

Oikocredit passerar 1 miljard euro i finansiering till partnerorganisationer

PUNAM-INDIA-24.jpg

Punam Energy Private Limited is one of Oikocredit’s renewable energy partners that provides energy solutions to rural communities in India

24 mars | 2017

Oikocredits resultat för 2016 presenterades vid en presskonferens i Frankfurt i Tyskland. Kooperativet uppnådde ännu ett framgångsrikt år med finansiering av partnerorganisationer som förbättrar livskvaliteten för människor i låginkomstländer.

Oikocredit fortsatte att diversifieras inom de fyra fokusområdena: inclusive finance, jordbruk, förnybar energi och Afrika. Var och en av dessa portföljer växte. Jordbruksportföljen växte med 39% under 2016 till totalt 157,3 miljoner euro. Jordbruk utgör nu 15% av Oikocredits totala portfölj, som en följd av satsningar på projekt som strävar efter att reducera fattigdom och arbetslöshet i landsbygdsområden.

Den strategiska satsningen på finansiering av förnybar energi ledde till att portföljen växte rekordartat med över 150% jämfört med 2015 till 39,8 miljoner euro 2016. Förnybar energi har varit ett strategiskt fokusområde sedan 2014 och utgör nu 4% av Oikocredits totala portfölj.

Resultaten avslöjar också att investeringar i Oikocredits strategiska region, Afrika, växte mer än 100% över de tre senaste åren.

För fler resultat och information, läs hela pressreleasen.

« Tillbaka

Arkiv > 2017 > mars

No items found