Njut av FAPECAFEs Fair Trade kaffe på ett antal evenemang

Njut av FAPECAFEs Fair Trade kaffe på ett antal evenemang

Jose.jpg03 oktober | 2017

Uppe i bergen i de södra delarna av Ecuador finns Oikocredits partner FAPECAFES som är en organisation med fem kooperativ som arbetar för att förbättra förhållandena för sina odlande medlemmar genom att sälja och marknadsföra fair trade och ekologiskt kaffe.

FAPECAFES stöttar 1 200 småbrukare som odlar kaffe både för konsumtion inom landet och för export. De erbjuder högkvalitativa produkter i många marknadsnischer och erbjuder utbildning och tekniskt stöd till sina bönder med hjälp av medel från regeringen, liksom från lokala och utländska organisationer.

Oikocredit har bjudit in FAPECAFES för att presentera sig på Oikocredits årliga europeiska rundresa. Dessa rundresor är en serie av evenemang som erbjuder investerare och andra intressenter en möjlighet att lära sig mer om hur Oikocredits finansiering skapar positiva effekter för människor med låga inkomster runtom i världen.

Eftersom temat för rundresan 2017 är fair trade kaffe så är FAPECAFES ett naturligt val. Oikocredit har bjudit in Vinicio Martinez och José Apolo, två medarbetare från deras Ecuadorianska jordbrukspartner för att visa sitt arbete under en rundresa till Spanien, Frankrike, Tyskland, Österrika och Nederländerna. Starten sker i Madrid den 7 oktober.

Vinicio Martinez Jaramillo, Ordförande i FAPECAFES, på anläggningen i Catamayo.

En fråga om smak

Vinicio Martinez, ordförande I FAPECAFES kommer att prata om organisationens arbete, dess stöd till ekologiskt och rättvist odlande och de möjligheter och utmaningar som kaffebönderna står inför. José Apolo kommer att dela med sig av sin erfarenhet som kvalitetskontrollant och förklara och visa på alla spännande detaljer kring kaffeprovning. Det kommer även att vara en baristagenomgång av Andreas Felsen vid de evenemang som hålls i Österrike och Tyskland. Andreas är grundare av det tyska kafferosteriet Quijote, som dessutom är en affärspartner till FAPECAFES.

Oikocredit ser jordbruk som ett av de mest effektiva sätten att minska fattigdomen på landsbygden genom att ökan inkomsterna och stärka strategierna kring matsäkerhet bland småbrukarna. Genom investeringar i hållbara jordbruksaktörer såsom FAPECAFES ger Oikocredit odlarna möjlighet att delta på lokala, regionala och internationella marknader. Vi tror att bästa sättet att få en positiv påverkan är genom hållbara jordbruksmetoder som fokuserar på miljömässiga, sociala och ekonomiska frågor på odlarnas nivå.

Jose Apolo

Vill du vara med?

Om du vill komma på något av våra evenemang nedan är du vällkommen att kontakta Oikocredits lokala stödorganisationer för mer information. Rundresan startar den 7 oktober.

Events:

Lördag 7 oktobber Madrid, Spanien
Måndag 9 oktober Barcelona, Spanien
Tisdag 10 oktober Toulouse, Frankrike
Onsdag 11 oktober Strasbourg, Frankrike
Torsdag 12 oktober Stuttgart, Tyskland
Fredag 13 oktober Vienna, Österrike
Lördag 14 oktober Munich, Tyskland
Måndag 16 oktober Leipzig, Tyskland
Tisdag 17 oktober Münster, Tyskland
Onsdag 18 oktober Hamburg, Tyskland
Torsdag 19 oktober Mainz, Tyskland
Fredag 20 oktober Utrecht, Nederländerna

« Tillbaka

Arkiv > 2017 > oktober

No items found