Indiskt toppmöte sätter människan före vinsten genom att förändra den finansiella sektorn

Indiskt toppmöte sätter människan före vinsten genom att förändra den finansiella sektorn

ESA-IN-17.jpg03 april | 2018

Oikocredit och Maanveeya, ett indiskt dotterföretag till Oikocredit, samarbetade med Global Alliance for Banking on Values (GABV) när de tillsammans stod värdar för ett toppmöte i februari i Hyderabad i Indien för att lyfta möjligheterna för Mikrofinansinstitutioner (MFIs)  att bli mindre banker, samtidigt som de förblir sin sociala mission trogna. Evenemanget förde samman representanter från 15 finansiella institutioner/intressenter från hela Indien.

GABV sätter människan före vinsten genom ökad transparens och genom att använda finansiering för att stödja en hållbar ekonomisk, social och miljömässig utveckling. Oikocredit blev medlem av GABV i januari 2017 och genom detta evenemang ville man skapa ett forum för kontakten med de samarbetspartners som har blivit eller håller på att bli banker, och GABV. Kombinationen av GABVs starka nätverk för lobbying och stora kompetens med Oikcokredits fokus på social prestanda och finansiella inkludering skapar ett ramverk genom vilket banker kan uppfylla behoven hos låginkomsttagare och i deras samhällen.

Ging Ledesma som är Oikocredits ansvarige för social prestanda och investerarrelationer sade: ”Att håla kunderna i centrum, skapa och tillhandahålla relevanta produkter och tjänster och att hjälpa kunderna att förbättra sina liv måste fortsatt vara vårt fokus, snarare än ett begränsat fokus att bara maximera aktieägarvärden. Vi tror att det är här ett nätverk som GABV kan skapa stöd”

« Tillbaka