Oikocredit investerar i kenyanska gödselanläggningar för att höja jordbrukarnas avkastning och inkomster

Oikocredit investerar i kenyanska gödselanläggningar för att höja jordbrukarnas avkastning och inkomster

News item Fertiplant photo.jpg23 oktober | 2018

Oikocredit har gjort en kapitalinvestering i Afrikas första gödselanläggning i södra Sahara - Fertiplant East Africa. Oikocredit ansluts till International Finance Corporation (IFC) för finansiering av byggandet av anläggningen, vilket kommer att gynna regionens jordbrukare i form av högre inkomster och förbättrad livsmedelssäkerhet.

Aktieinvesteringen kommer att hjälpa till med att finansiera den andra fasen av uppbyggnaden av gödningsanläggningen som startar i november 2018. Planen är att den ska stå färdig i september 2019. Anläggningen byggs av Fertiplant East Africa Ltd i Nakuru, i Kenyas centrala Rift Valley och kommer att producera 100 000 ton gödsel per år.

Det här projektet förväntas skapa hundratals jobb både under byggande och sedan när det ska vara i drift. Bygget av anläggningen kommer att ge regionens bönder tillgång till en prisvärd produkt som är lokalt producerad och anpassade gödningsmedelskombinationer. 

Oikocredits Equity Officer för East Africa, Anthony Gichini säger - Beslutet att stödja Fertiplant är anpassat till Oikocredits uppdrag att investera i organisationer som hållbart kan förbättra livskvaliteten hos låginkomsttagare. Vi förväntar oss att Fertiplants gödsel ger ett värdefullt bidrag till att förbättra jordbruksutbyten och jordbrukarnas inkomster, samt bidra till livsmedelssäkerhet och regionens ekonomi. "

Du kan läsa mer om investeringen här (PDF)

« Tillbaka