Uppdatering Filippinerna

Uppdatering Filippinerna

Philippines-update-2031125.jpg25 november | 2013

Oikocredit har tidigare rapporterat om att ett antal projektpartners som drabbats av tyfonen Haiyan i Filippinerna 7-8 november. Regionkontoret i Manila bekräftar att totalt åtta av Oikocredits projektpartners har påverkats på de ödelagda öarna Leyte och Samar. Dessa partners inkluderar LAMP, Leyte 4th, SACRED, AKMA, OCCCI, TSKI och CARD MRI.

Man vittnar om stora materiella förluster - hus, hem och företag har totalförstörts och framförallt har många människor förlorat livet. Alla har drabbats, såväl mikrofinanslåntagare som kooperativens medlemmar och styrelser. En av Oikocredits största partners i regionen, CARD, rapporterar att hälften av deras 290 000 kunder har drabbats och även 74 egna anställda.

Oikocredits filippinska kontor har tagit fram ett ekonomiskt hjälppaket till de drabbade. Som en engångsinsats har Oikocredit givit akut ekonomiskt stöd i det inledande återuppbyggnadsskedet till tre partners; OCCCI, TSKI och CARD. Eftersom telekommunikationen fortfarande ligger nere på många håll i de drabbade områdena, väntar Oikocredit på besked från fler projektpartners för att kunna betala ut medel. Då kan man också bedöma de skador och den påverkan som katastrofen haft på låntagare, byggnader och grödor.

Oikocredit återkommer med mer information om projektpartners och hjälpinsatser så fort den finns tillgänglig.

Läs tidigare nyhet här.

« Tillbaka

Arkiv > 2013 > november

No items found