Oikocredit Sverige
Oktober 2018

Finansiell integration utöver mikrofinansiering

I det här nyhetsbrevet tittar vi på hur Oikocredit utökar sitt engagemang utöver mikrofinansiering inom sektorn för finansiell integration, vilket berättas om i den senaste strategiska uppdateringen av vår vd Thos Gieskes. Exempel på detta är direkt finansiering av små och medelstora företag (SMF) och den snabbt växande fintech-sektorn.

Först tar vi reda på hur fintech används för social impact i Indien genom en intervju med vd:n för vår indiska partner NeoGrowth. Vi fortsätter sedan till Mexiko för att ta reda på mer om Oikocredit Mexikos snabbväxande SMF-portfölj och dess inverkan.

Detta nyhetsbrev avrundas med en intervju med vår finansdirektör Irene van Oostwaard och en tillbakablick på Bokmässan 2018.

 

Fintech för social impact i Indien

För att lära oss mer om fintechens roll för investeringar i social impact, och mer specifikt i Indien, pratade vi med Arun Nayyar, VD för Oikocredit-partner NeoGrowth.

Läs intervjun >
 

Värdet av att investera i små och medelstora företag i Mexico

Oikocredit försöker allt mer att påverka den "missande mitten" genom att rikta in pengar till små och medelstora företag - som i Mexiko.

Läs hela artikeln >
 

Finansiella resultat och socialt fokus

Oikocredits finansdirektör Irene van Oostwaard uppdaterar oss om aktuella ekonomiska frågor som organisationen står inför. I den här intervjun förklarar också Irene hur Oikocredit fortsätter att söka rätt balans mellan sitt ekonomiska och sociala fokus.

Läs intervjun >
 

Bokmässan 2018

I slutet av september var vi utställare på årets upplaga av Bokmässan. Vi medverkade på det som kallades "Globala Torget" som är ett nätverk av organisationer, myndigheter och förlag som arbetar ...
Läs mer >
 

Oikocredit fakta och siffror

Våra data för tredje kvartalet 2018 inkluderar utestående kapital, totalt antal partner och länder där vi investerar, samt en översikt över vår finansiering per typ, region och sektor. Siffrorna inkluderar även hushåll med tillgång till ren energi och minskad CO2.

Fakta och siffror >
 
Följ oss på: