Oikocredit Sverige
April 2018

Årsrapport 2017 och vägen framåt

Sedan 1975 har vi stöttat mer än 1800 organisationer i deras strävan efter att hjälpa personer i låginkomstsamhällen att förbättra sina liv och vi är stolta över vad vi har uppnått.

Vårt uppdrag har inte förändrats under åren, men vår omvärld har det. I vår årsrapport kan du läsa mer om vad vi gör för att ta vårt ansvar. Du kan också läsa vårt pressmeddelande med 2017 års resultat och en inspirerande historia om en sockerfabrik i Colombia och om ett indiskt toppmöte.  

 

Oikocredit årsredovisning och pressrelease med en sammanfattning av räkenskapsåret 2017

Som en världsomspännande kooperativ finansinstitution och social investerare är Oikocredits verksamhetsmål att erbjuda finansiella tjänster och stöd till olika organisationer för att förbättra livsvillkor för ekonomiskt utsatta människor och deras samhällen på ett hållbart sätt.

Läs pressmeddelandet >
 

Årsrapport 2017

Oikocredits årsrapport finns nu att läsa. Den innehåller en uppdaterad beskrivning av våra verksamhetsmål samt information om våra fokusområden inkluderande finans, jordbruk och förnybar energi. I rapporten finns även vår koncernredovisning. 

Läs mer >
 

En bra affär i södra Colombia

När det kommer till att vara engagerad i sin verksamhet så finns det inga tvivel för sockerrörsbonden Pedro Bastidas. När han tillfrågas om sitt företag svarar han vanligen - ”2005 bytte jag mitt hus mot en sockerfabrik”.

Läs mer >
 

Indiskt toppmöte sätter människan före vinsten genom att förändra den finansiella sektorn

Oikocredit och Maanveeya, ett indiskt dotterföretag till Oikocredit, samarbetade med Global Alliance for Banking on Values (GABV) när de tillsammans stod värdar för ett toppmöte i februari i ...

Läs mer >
 

Oikocredit fakta och siffror

Våra siffror för fjärde kvartalet 2017 inkluderar totalt kapital, totalt antal partners och länder där vi investerar, samt en översikt över vår finansiering per typ, region och sektor. I år har vi också börjat presentera hushållens tillgång till ren energi och minskade utsläpp av koldioxid (i ton).

Fakta och siffror >
 

Vill du träffa oss?

Vill du träffa oss och prata mer om möjligheterna med Okiocredit? Då finns vi på:

 
Följ oss på: