Om du inte kan läsa nyhetsbrevet, klicka här.
Oikocredit Update
December 2014

God jul

önskar Oikocredit Sverige!

Nu ger vi fler möjligheten att göra skillnad för låntagare i låginkomstländer. Tillsammans med Ekobanken kan vi presentera en spännande julklapp - Oikocredit Sparkonto - Sveriges första sparkonto med fattigdomsbekämpning som mål. Insatta pengar placeras i Oikocredits utvecklingsprojekt, med en insättningsgaranti på belopp upp till motsvarande 100.000 euro, dvs ca 900.000 kronor. Passa på att ge dig själv eller någon i din närhet ett Oikocredit Sparkonto i julklapp! Läs mer på Ekobankens hemsida.

Du kan alltid utöka din investering direkt hos Oikocredit via hemsidan eller genom inbetalning direkt till vårt bankgiro 220-4204.

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt 2015 önskar Oikocredit!

Oikocredit sparkonto hos Ekobanken

Oikocredit sparkonto hos Ekobanken

- Att kunna spara i Ekobanken och veta att det gör nytta i utvecklingsländer är något som länge efterfrågats av Ekobankens kunder, och vi är därför glada att kunna erbjuda ett sådant konto i samarbete med Oikocredit, berättar Annika Laurén, VD Ekobanken.

Läs hela intervjun

Fler kvinnor får stöd i Filippinerna

Conchita R Villamorb, här i sin matbutik, är medlem i ASHI, Oikocredits senaste fiansiering i Filippinerna. En av de kvinnor ASHI stöttar genom att erbjuda utbildning och lån för att starta och utveckla egna verksamheter.

Läs mer om ASHI

Mer sol, vind och vatten

Oikocredit fortsätter investera i förnyelsebar energi. David ten Kroode, Oikocredits specialist berättar om de fortsatta investeringarna och varför förnyelsebar energi är en sektor som passar väl in i Oikocredits uppdrag och målsättning.

Intervju med David ten Kroode

Lästips

Baka Fairtrade-märkt i jul

Läs mer, bli inspirerad att berätta om Fairtrade och få tips hur baka Fairtrade-gott till jul - bidra till att odlare och anställda i utvecklingsländer kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor!

Blogg - Fairtrade Sverige

Framtiden är enkel

Magasinet Camino bjuder i början på nästa år in till sin årliga hållbarhetsdag. Kom och lyssna och inspireras av Joshua Becker, amerikansk minimalistguru som hjälper oss förenkla våra liv.

Mer om Joshua Becker och Camino

Hur är det med dina pensioner?

Kampanjen Schyssta pensioner uppmärksammar AP-fondernas bristande kriterier för sina investeringar vad gäller mänskliga rättigheter, miljö och internationella klimatmål.

Mer om Schyssta pensioner

Följ oss på:

Oikocredit International Share Foundation Sverige, Box 2323, 103 18 Stockholm. www.oikocredit.se