Om du inte kan läsa nyhetsbrevet, klicka här.
Oikocredit Update
September 2014

Kom och träffa Oikocredit på Bokmässan!

Under Bokmässan i Göteborg 25-28 september finns Oikocredit på plats på Internationella torget. Kom förbi och prata med oss om hur du kan göra skillnad med dina sparpengar. Smaka på Fairtrade-certifierad choklad från några av de projekt våra investerare placerar i: Manduvirá, Naranjillo och Coop Norandino. I samband med Bokmässan kan dessutom du som får vårt nyhetsbrev prova samhällsmagasinen Hunger och Filter - se deras erbjudande sist i nyhetsbrevet.

Missa inte scenprogrammen som arrangeras av Oikocredit
"Det här är inte en kratta" - ett samtal om hållbar försörjning mellan Ärkebiskop Antje Jackelén och Fairtrades generalsekreterare Magdalena Streijffert. Stora scenen söndag 28/11 kl 13.20.

"Klimatkrisen i kaffekoppen" - en film med efterföljande samtal om villkoren för kaffeodlare i peruanska Fairtrade-kooperativet Norandino (Cepicafe). Hur klimatet påverkar både jorden och kaffebuskarna på Andernas sluttningar. Lilla scenen söndag 28/11 kl 14.30.

Välkomna! #growforchange

Program Bokmässan

Trädgårdsfesten!

Oikocredits trädgårdsfest gick av stapeln 7/9 på Trädgård på spåret på Söder i Stockholm. I strålande solsken deltog under dagen ett hundratal besökare i att smaka på ekologiskt odlad mat och träffa våra inspirerande gäster.

Trädgårdsfest och internationellt besök

APPBOSAs schyssta bananer

Oikocredits projektpartner APPBOSA arbetar enträget på att utveckla och effektivisera sin verksamhet. Ett arbete som resulterat i ökad produktion, bättre arbetsförhållanden och även bidragit till att samhället i stort utvecklats.

Läs mer om APPBOSA

Studieresa 2015

Nästa års studieresa går till Indien, 15-21/2, och startar vid Oikocredits kontor i Hyderabad, Andrah Pradesh. Besök i mindre grupper till antingen vatten- och sanitetsprojekt eller mikrofinansinstitutioner och deras låntagare. Du som investerare har möjlighet att följa med. Resa och uppehälle bekostar man själv, Oikocredit står för reseledning, studiebesök och transporter i landet. Begränsat antal platser. Är du intresserad ta kontakt med oss för mer information och ansökningshandlingar, sweden@oikocredit.org

Kvinnliga entreprenörer i Tamil Nadu, Indien

Belstar Investment & Finance Private Ltd (BIFPL) tillhandahåller mikrofinanstjänster till kvinnliga småföretagare i Indien. Verksamheten har vuxit fram ur välgörenhets-organisationen Hand in Hands arbete. I den här korta filmen kan du se hur mikrofinans ger kvinnor möjlighet att starta egna företag och stärka sin ställning i samhället. Vill du istället läsa mer om BIFPL kan du göra det genom att kopiera länken http://www.oikocredit.se/vad-vi-gor/detaljerad-partnerinformation/18628/belstar-investment-and-finance-private-ltd.

Se filmen (eng)

Gör en investering!

Du som inte redan har ett investerarkonto hos oss - öppna gärna ett och gör skillnad du med! Hos Oikocredit placeras pengarna i bl a mikrofinans, jordbrukskooperativ och förnyelsebar energi. Investeringar som är socialt ansvarstagande och finansiellt hållbara - du har möjlighet till dubbel avkastning!

On-line investera #growforchange

Erbjudande från Hunger och Filter

Mat- och livsmedelsmagasinet Hunger, med chefredaktör Mats-Erik Nilsson och samhällsmagasinet Filter, båda magasin som ligger i framkant om vad som händer inom sina områden, erbjuder prenumerationer - 3 nummer för 99 kr!

Läs mer och teckna prenumerationer!

Följ oss på:

Oikocredit International Share Foundation Sverige, Box 2323, 103 18 Stockholm. www.oikocredit.se