Om du inte kan läsa nyhetsbrevet, klicka här.
Oikocredit Update
November 2013

Nytt nummer - ny layout!

Välkommen att läsa ett nytt nummer av Oikocredit Update!

Sedan sist har vi bytt utseende men innehållet är densamma - nyheter från Oikocredit och vår omvärld - i Sverige och i Oikocredit internationellt. Välkommen att fortsätta ta del av våra nyheter!

Stöd hjälparbetet

Oikocredit hjälper projektpartners med återuppbyggnad, men kan inte administrera katastrofhjälp till de drabbade i Filippinerna. Vill du lämna ett bidrag föreslår vi kooperativa biståndsorganisationen WeEffect eller Svenska kyrkans internationella arbete.

Läs mer

Filippinerna

Tyfonen Haiyan har drabbat våra projektpartners hårt. Flertalet finns på de värst drabbade öarna Leyte och Samar. Oikocredit undsätter projektpartners med ekonomisk hjäp och stöd i återuppbyggnadsarbetet som nu påbörjats. Oikocredits regionkontor för Sydostasien finns i Manila. Läs vår regionchef Maria Theresa Pilapils rapport om situationen och om Oikocredits insatta akuta ekonomiska stöd.

Nyheter

Det goda teet

En av Oikocredits senaste investeringar är i ekologiskt och Fairtrade-certifierat te: Darjeeling Organic Tea Estates Private Ltd (Ambootia). Det familjeägda företaget är den näst största tetillverkaren i Darjeelingregionen och är kända för sitt stora sociala och miljömässiga arbete.

Läs mer

Fairtrade challenge 2013

Åreta Faitrade challenge motsvarade förväntningarna - nära en halv miljon fikade i hela landet. Tack ni som kom till vårt och Ekobankens Fairfinans-fika i Gamla stan!

Resultat Fairtrade Challenge 2013

Årets julklapp är inte en råsaftcentrifug...

Öppna ett investeringskonto hos Oikocredit till nära och kära! Därmed bidrar du till en ljusare framtid för fler!
Hos Oikocredit placeras pengarna i bl a jordbrukskooperativ, mikrofinans och Fairtrade. Investeringar som är socialt ansvarstagande och finansiellt hållbara - vi kallar det dubbel avkastning.

Gör en julinvestering

Följ oss på:

Oikocredit International Share Foundation Sverige, Box 2323, 103 18 Stockholm. www.oikocredit.se