Oikocredit publicerar sina årsresultat för 2018
Oikocredit Sverige
Juni 2019

En titt på Oikocredits finansiella resultat för 2018

I denna upplaga av nyhetsbrevet lägger vi fokuset på våra finansiella resultat. Här lyfter vi fram de huvudsakliga finansiella bedrifterna och de utmaningar vi står inför sedan vi började genomföra vår uppdaterade strategi.

Thos Gieskes, VD på Oikocredit, kommenterade: “Det är verkligen en bedrift att vi lyckades växa trots de externa utmaningar som utvecklingsfinansiering står inför och under denna övergångsperiod för Oikocredit. Detta visar på vår personals passion och beslutsamhet för att stödja våra partner och ännu viktigare, kunderna de bistår.”

Vi erbjuder även en intervju med vår Director of Finance & Risk, Laura Pool, för att du ska få en bra bild över resultaten för 2018 samt insikt i aktuella finansiella teman och vår väg framåt. Dessutom erbjuder vi länkar till vår årsredovisning för 2018 och en längre version med fakta och siffror.

 

Inte bara finans [intervju]

Oikocredits tillförordnade Director of Finance & Risk, Laura Pool erbjuder insikter i 2018 års finansiella resultat. I denna intervju förklarar Laura vilka åtgärder som vidtas för att förbättra såväl våra finansiella resultat som vår sociala inverkan. 

Läs intervjun >
 

Växande portfölj och medlemskapital

I vårt senaste pressmeddelande presenteras Oikocredits helårsresultat för 2018. Trots de externa utmaningarna och under en förändringsperiod för Oikocredit lyckades vi få vår portfölj att växa. I pressmeddelandet ingår även en översikt på våra fokussektorer och annan finansiell nyckelinformation. 

Läs pressmeddelandet >
 

Årsredovisning 2018

Nu finns Oikocredits årsredovisning 2018 tillgänglig. I årsredovisningen ingår rapporter från vår ledningsgrupp och styrelse tillsammans med finansiella rapporter för 2018. I årsredovisningen ges det även en uppdatering om hur vi hanterar förändringar genom att genomföra vår strategi 2022.

Ladda ned årsredovisningen >
 

Oikocredit fakta och siffror

För våra data fram till årsslutet erbjuder vi nu en utökad version av våra fakta och siffror som omfattar en översikt av 2018 och en femårig sammanfattning. Dessutom ingår tre nya kategorier: risk för portfölj (PAR), medlemskapital och likviditetskvot.

Se våra senaste siffror >
 
Följ oss på:

www.oikocredit.se