Oikocredit Sverige
Oktober 2017

Almedalen, Bokmässan, Fairtrade Forum och kaffe

Oikocredit har den senaste tiden synts genom ett seminarium i Almedalen tillsammans med Fair Finance Guide och Ekobanken och nu senast som utställare på den omtalade bokmässan. Intresset för verksamheten och det faktum att det går att göra skillnad genom investeringar i hållbarhet är stort.

I detta nyhetsbrev är fokus på kaffe och vad som krävs av olika aktörer för att få fram ett Fairtradekaffe av god kvalitet.

Glöm inte att hälsa på oss om du finns på Fairtrade Forum i Linköping!

 

Möt Oikocredit på Fairtrade Forum i Linköping den 5-7 oktober

 Den 5-7 oktober arrangerar Linköpings kommun Fair Trade Forum som i år har temat "Hållbar livsstil". Ett forum som lyfter det viktiga i ett etiskt ställningstagande kring handel och konsumtion. ...
Läs mer >
 

Njut av FAPECAFEs Fair Trade kaffe på ett antal evenemang

Uppe i bergen i de södra delarna av Ecuador finns Oikocredits partner FAPECAFES som är en organisation med fem kooperativ som arbetar för att förbättra förhållandena för sina odlande medlemmar genom att sälja och marknadsföra fair trade och ekologiskt kaffe.

Läs mer >
 

Hur Fairtrade hjälper småbrukare att lyckas

Fair Trade USA är den ledande certifieringsorganisationen i Nordamerika och de arbetar parallellt med europabaserade Fairtrade International. Colleen Anunu, som är USAs Senior Manager för leverantörskedjan reflekterar här över vad Fairtrade har uppnått, vika utmaningar som finns med särskild tonvikt på kaffemarknaden. Hon berättar också hur Fair Trade USA och Oikocredit samarbetar för att minska risken för prisfluktuationer för odlarna.

Läs mer >
 

Stöd till ekologiska kaffeodlare I södra Ecuador

“Att arbeta ekologiskt är inte bara en fråga om ett papperscertifikat – det är en sinnesstämning. Det är nära våra hjärtan när jordbrukare bestämmer sig för att inte använda kemiska gödningsmedel som förstör alltihop”, säger Miguel Mosqueara när han går utmed sina kaffeplantor. Surrandet av bin i hans åkrar ger en vink av att han använder ekologiska metoder i sin odling.

Läs mer >
 

Fakta & siffror

Våra fakta för det andra kvartalet 2017 visar på utlånat capital, totalt antal partners och lander där vi investerar, liksom en överblick over vår utlåning efter sektorer. För första gången publicerar vi även hushåll som har tillgång till ren energi och koldioxidreduktion (i ton).

Fakta och siffror >
 
Följ oss på: