Oikocredit Sverige
Februari 2018

Återblick på 2017 och blickar in i framtiden

Gott nytt år önskar vi alla våra läsare! Det första nyhetsbrevet 2018 tittar bakåt på några av höjdpunkterna och framgångarna från det gångna året med framtidstankar från vår VD, Thos Gieskes.

Under 2017 började Thos sin nya anställning. I vår intervju ser han tillbaka på sina första månader på jobbet, bedömer Oikocredits styrkor och utmaningar och hur organisationen kan gå vidare. Vi berättar sedan om fotbollsbordstillverkaren Felix Cardenas, en kund från vår mikrofinanspartner Banco Pyme de la Comunidad. Till sist besöker vi Brasilien, där vi tittar på hur en annan samarbetspartner arbetar, Kooperativet Coopfam, ett kooperativ som backar upp kvinnliga kaffebönder.

 

Thos Gieskes återblick på 2017

Thos Gieskes delar sina insikter från sina första månader som VD för Oikocredit. Han berättar till exempel om inspirerande ögonblick från sina resor runt världen för att lära känna organisationen. Dessutom tittar Thos på utmaningarna och hur Okiocredit kan bygga på sina styrkor.

Läs intervjun >
 

På bollen: Bolivianska företagare

Vi tittar på ett blomstrande bordfotbollsföretag som ägs av den bolivianske hantverkaren Felix Cardenas. Felix är kund hos vår partner Banco Pyme de la Comunidad som stöder regionens mikroföretagare. Läs om hur ett av Felix spel hamnade hos en nyckelinvesterare i Tyskland.

Läs vår bordfotbolls-historia >
 

Film: Kvinnliga kaffeproducenter

Oikocredits brasilianska partner Coopfam hjälper till att backa upp kvinnor genom att leda en kampanj för att stödja kvinnliga kaffebryggare. Dess specialitet ekologiskt kaffe "Café Feminino" produceras exklusivt av kvinnor i Poço Fundos kaffebolag i sydöstra Brasilien.

Se videon >
 

Oikocredit fakta och siffror

Våra siffror för tredje kvartalet 2017 inkluderar totalt kapital, totalt antal partners och länder där vi investerar, samt en översikt över vår finansiering per typ, region och sektor. I år har vi också börjat presentera hushållens tillgång till ren energi och minskade utsläpp av koldioxid (i ton).

Fakta och siffror >
 
Följ oss på: