Oikocredit Sverige
Augusti 2019

Vässar insatserna i olika fokussektorer och presenterar nya partner

Denna omgång av nyhetsbrevet lyfter fram de senaste händelserna på Oikocredit och ger smakprov på vart vi är på väg i arbetet med vår uppdaterade strategi.  

Vi har pratat med vår VD, Thos Gieskes, som berättar för oss om hur vi stärker våra insatser i Oikocredits fokussektorer och går längre än finansiering för att stärka sätten som vi stödjer våra partner på, med strävan att förstärka deras verksamheter.  

Vi har även inkluderat en andra intervju med VD:n för vår partner i Kambodja, First Finance, som förklarar hur de arbetar med att förse lån till människor med låga inkomster och hur Oikocredit har gett dem mer än bara finansiellt stöd. Sedan kommer vi att presentera några av våra nya partner med en länk till våra senaste pressmeddelanden. Nyhetsbrevet avslutas med våra fakta och siffror för kvartal två 2019.

 

Göra mer än att finansiera våra partner

Vår VD Thos Gieskes ger oss en uppdatering om de senaste händelserna på Oikocredit. I denna intervju förklarar Thos hur Oikocredit strävar efter att särskilja sig från sina gelikar och pratar om organisationens framtida riktning. Han ger även en sammanfattning av resultaten från 2019 års årsstämma och lyfter fram centrala områden i vår rapport om social påverkan som publiceras i september.

Läs intervjun >
 

Träffa våra nya partner

I vårt senaste pressmeddelande presenteras Oikocredits helårsresultat för 2018. Trots de externa utmaningarna och under en förändringsperiod för Oikocredit lyckades vi få vår portfölj att växa. I pressmeddelandet ingår även en översikt på våra fokussektorer och annan finansiell nyckelinformation. 

Läs pressmeddelandet (på engelska) >
 

Bostadslån som människor har råd med: Kambodja

Vi intervjuade Sothany Chun, VD för vår partner i Kambodja, First Finance Plc, för att få reda på mer om denna organisations arbete. First Finance är den enda mikrolångivande institutionen i Kambodja som erbjuder bostadslån till kunder med begränsade ekonomiska resurser. Sothany Chun förklarar First Finances fokus på bostadslån, dess vision och sociala inverkan.

Läs intervjun (på engelska) >
 

Oikocredit fakta och siffror

Våra uppgifter för det andra kvartalet av 2019 omfattar utestående kapital, det totala antalet partner och länder i vilka vi investerar, såväl som en översikt av finansiering enligt typ, region och sektor. I siffrorna ingår även hushåll med tillgång till ren energi och minskade koldioxidutsläpp.

Se våra senaste siffror >
 
Följ oss på:

www.oikocredit.se