Socialt ansvarstagande investerare sedan 1975

Investerar i en globalt hållbar utveckling

Läs mer
Läs mer

Hem

Oikocredit är en världsomspännande kooperativ finansinstitution som erbjuder privatpersoner, företag och organisationer att placera pengar i socialt och miljömässigt hållbara utvecklingsprojekt runt om i världen.

Det här är Oikocredit

Oikocredits verksamhet ger människor i utvecklingsländer möjlighet att själva förändra sin livssituation genom att få tillgång till finansiella tjänster. Idag erbjuder vi 684 projektpartners krediter och aktiekapital i 69 länder runt om i världen.

Läs mer Läs mer

Investera

Med Oikocredit kan du investera ditt sparkapital och få dubbel avkastning. Samtidigt skapar dina pengar möjlighet till självförsörjning för människor med kloka affärsidéer i utvecklingsländer.

Läs mer Läs mer

Nyheter

En guide i att bygga katastrofresiliens

Marilou Portrait.png12/12 En viktig del i Oikocredits arbete med att bygga upp sin kapacitet är att skapa en s.k. ”katastrofresiliens” tillsammans med partners i områden som är utsatta för naturkatastrofer (resilience är den långsiktiga förmågan hos ett system att hantera förändringar och fortsätta att utvecklas). Efter att framgångsrikt ha testat ett program för katastrofhanteringsminskning (DRRM - Disaster Risk Reduction Management) i Filippinerna och Sydostasien har det nu utvidgats till partners i andra länder, som Ecuador. Läs mer

Fler nyheter

Fakta & siffror

 • 13,1 miljarder kronor

  Balansomslutning

 • 10,6 miljarder kronor

  Utestående kapital

 • 684

  projektpartners

 • 57 000

  investerare

Mer fakta & siffror (Oikocredit International)

Möt våra investerare

Caroline Mortlock - lärare Grimslövs folkhögskola

För mig handlar det om personliga värderingar och att välja en hållbar livsstil. Jag stärks i min övertygelse som investerare när jag ser hur människor i utvecklingsländer kan förvalta mitt kapital. Jag blir en del i en lång, stark kedja som leder till bättre livsvillkor.