Oikocredit på Bokmässan

Oikocredit på Bokmässan

Bokmassan_krattorna_2014.jpg01 oktober | 2014

Under helgen 25-28 september var det dags för den årliga Bokmässan i Göteborg. Oikocredit deltog i egen monter för första gången och var arrangör för två programpunkter.

Årets mässa lockade över 97 000 besökare, någonting som märktes tydligt uppe på internationella torget. Det var full aktivitet och vi fick möjligheten att tala med många nyfikna besökare om hur vi på Oikocredit arbetar för hållbarhet genom goda investeringar.

Vår första programpunkt under söndagen hade temat hållbar försörjning och modererades av vår VD Cecilia Näsman. Medverkande var ärkebiskop Antje Jackelén och Fairtrades generalsekreterare Magdalena Streijffert. Tillsammans diskuterade de hur vi kan förhålla oss till hållbarhet i en värld där vi står inför många utmaningar.  För att se samtalet mellan Antje och Magdalena, klicka här

Senare under eftermiddagen visade vi kortfilmen Coffe climate change som är producerad av Oikocredits projektpartner Cafédirect. Filmen handlar om en annan projektpartner, Coop Norandino/Cepicafe i Peru, som är särskilt utsatta för klimatförändringarna. Filmen visar påverkan på levnadsförhållanden för de som lever och verkar i området och hur en investering kan generera mycket positiva resultat för människor och miljö. Efter visningen hölls en diskussion med publiken.
För att se filmen Coffee Climate Change, klicka här

Nästa år infaller Bokmässan i Göteborg 24-27 september. Hoppas vi ses då!

« Tillbaka